Koera tapnud kuul ohustas ka pererahvast

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei pole tulistajat veel tabanud.
Politsei pole tulistajat veel tabanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Läinud laupäeval vihises Türi vallas Kolu külas üle ema, isa ja poja pea püssikuul, mis tappis mõnikümmend meetrit eemal askeldanud väikese koera.


Kolu küla elanik Tiia Pungar selgitas, et vahetas koos poja ja abikaasaga laupäeva õhtul kella viie ajal hoovis pumpa, kui käis kõva pauk ja kõik kolm kuulsid pea kohal vilinat. «See oli kindlasti püssikuul, mis meist mööda vihises, mehed selgitasid veel, et vintpüssi oma,» sõnas ta.



Tulistamises polnud kahtlustki, seetõttu kükitasid kõik kolm maha. Et uut pauku ei järgnenud, siis pumbavahetus jätkus. «Siin põldudel luusib ringi palju rebaseid ja arvasime, et jahimehed lasid neid,» ütles Pungar.



Mõni tund hiljem avastas Pungar, et koer Muta on kadunud ja läks teda pimedas taskulambiga otsima. Hoovist 50 meetrit eemal põllult leidiski ta koera vereloigus lebamas. Väikese koera oli tapnud püssikuul ja et seda tema kehast ei leitud, usub Pungar, et Muta tapnud kuul lendaski üle nende peade.



Hoolimata koera kaotusest tänab Pungar õnne, et kaks külas olnud lapselast olid sellal toas, mitte ei mänginud õues. «Ei julge mõeldagi, mis oleks võinud juhtuda, kui lapsed oleksid samal ajal koeraga mänginud,» ütles ta ohates.



Pungar on veendunud, et jahimehi juhtunus süüdistada ei tasu, tegemist peab olema maniakiga, kelle kätte on püss sattunud.



Pungar kutsus pühapäeval kohale ka politseiniku. Lääne politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo vanemkomissar Kaja Kukk selgitas, et juhtumi uurimiseks on alustatud väärteomenetlust ja laskjat pole politseinikel seni tabada õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles