Simm jääb riigile võlgu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Owe Ladva.
Owe Ladva. Foto: Toomas Huik

Eesti jääb advokaat Owe Ladva sõnul tema kaitsealuselt Herman Simmilt välja mõistetud miljonitest ilma, sest riigireeturil lihtsalt pole seda raha.


Owe Ladva, Harju maakohtu eilse otsuse järgi teenis Herman Simm (61) 1,3 miljonit krooni kriminaaltulu. Nüüd peab Simm riigile hüvitama enam kui 20 miljonit krooni kuritegudega tekitatud kahju. Kui rikas mees Simm on?


Praegu ei oska ma sellele küsimusele vastata. Meil Simmiga seisavad ees kohtumised, kus me peame tema varalised küsimused lahendama.



Kas Herman ja Heete Simmil on abieluvaraleping?


Ei ole. Meil seisab ees ühisvara jagamine. Kui kohtuotsus on jõustunud, on vara jagamine möödapääsmatu.



Millal kohtuotsus jõustub?


Kui pooled seda edasi ei kaeba, siis seitsme päeva pärast. Meil pole plaani otsust edasi kaevata.



Kas kokkulepe teie ja Simmi ning riigiprokurör Lavly Lepa vahel tuli kergelt?


Oh ei. See tuli ikka üsna raskelt. Meil olid lahkarvamused, ka karistuse pikkuse osas.



Mitu köidet toimikus on?


Toimikus on 11 köidet ja selles on palju muukeelset materjali, mis on tõlgitud eesti keelde. Mina tutvusin eestikeelse toimikuga.



Kuidas Simm end eile kohtus tundis?


Minu arvates pole Simmi tervis hea. Talle on mitu korda kutsutud kiirabi, aga viimase kahe nädala jooksul on ta tervis justkui stabiliseerunud.



Millises kohtusaalis ja mis kell eile kohtuistung peeti?


Istung algas kell üheksa ja oli vähem kui poole tunni pärast läbi. Kohtunik oli Piret Liivo. Aga mis saalis istung peeti… Teisel korrusel, maakohtu kõige ilusamas saalis.



See on saal nr 205, kus prokurör esmaspäeval Villu Reiljanile šokivangistust nõudis.



Kuhu Simm pärast kohut viidi?


Ikka politsei arestimajja. Vanglasse viiakse ta pärast kohtuotsuse jõustumist. Nagu ma olen kuulnud, hoitakse nn valgekraesid Tartu vanglas. Ilmselt saadetakse ka Simm sinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles