Küsitlus: britid tahavad järgmiseks kuningaks prints Charlesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kuninganna Elizabeth II lehvitab rahvale, vasakul poeg prints Charles, paremal pojapoeg prints William.
Briti kuninganna Elizabeth II lehvitab rahvale, vasakul poeg prints Charles, paremal pojapoeg prints William. Foto: SCANPIX

Britid eelistavad näha järgmise kuningana pigem kroonprints Charlesi kui tema poega Williamit, selgus kuninganna Elizabeth II teemantjuubeli järel korraldatud küsitlusest, mille tulemused avaldati täna.

YouGovi küsitlus ajalehele Sunday Times näitas, et 44 protsenti vastanutest tahavad, et Charlesist saaks Ühendkuningriigi järgmine monarh. Williamit eelistas 38 protsenti.

Kaks nädalat tagasi läbi viidud arvamusuuring näitas täpselt vastupidist tulemust.

Ilmselt avaldas brittidele muljet, kuidas Charles seisis oma ema kõrval ajal, kui tema isa, prints Philip pidi põiepõletiku tõttu pidustustest eemale jääma.

Buckinghami palee juures esmaspäeval toimunud juubelikontserdi ajal skandeerisid tuhanded inimesed Philipi nime, kui Charles ütles neile: «Kui te hüüate piisavalt kõvasti, siis võib ta meid haiglas kuulda.»

63-aastane Charles avaldas ka väga soojalt tunnustust oma «emmele», nimetades teda «väga eriliseks inimeseks».

Charles seisis ka kuninganna Elizabeth II kõrval teisipäeval St. Pauli katedraalis juubelijumalateenistusel ning sõitis koos tema ja abikaasa Camillaga kaarikuga läbi kesklinna, lehvitades tuhandetele inimestele.

Prints Williami populaarsus kasvas pärast kihlumist Kate Middletoniga, kellega ta abiellus eelmisel aastal tseremoonial, mida kanti üle kogu maailmas.

Brittide toetus kuninglikule perekonnale on endiselt kõrge – 75 protsenti vastanutest pooldab monarhia säilitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles