Laar: olen endiselt haige, aga võtan ka tulevikus olulistel teemadel sõna

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Peeter Langovits.

Täna kirjutas Mart Laar Postimehes oma esimese suurema sõnavõtu pärast teda veebruaris tabanud insulti. Paljude jaoks on see lootustandev märk sellest, et Laar võiks lähiajal aktiivsesse poliitikasse naasta.

Õhtulehe kirjelduse kohaselt võttis Mart Laar telefoni nõrgal häälel. Tal oli kergeid raskusi sõnade rittaseadmisega, kuid ainult kohati, muidu tundus eksminister igati paljutõotavas vormis olevat.

«Olen endiselt haige,» nentis Laar, kes end Postimehe kolumni autorina vaimukalt «haigeks eurooplaseks» nimetas. Laar andis lühikeses intervjuus mõista, et kui tal midagi tulevikuski keelel-meelel kripeldab, saab avalikkus temast veelgi kuulda. Siis vabandas Laar end ja siirdus pakilisemate asjatoimetuste juurde.

Laar hakkab taas tegelema kirjatöödega

Kaitseministri nõunik Rauno Veri ütles Postimehele, et ei tea, miks valis Laar üle mitme kuu oma esimese suurema arvamusartikli teemaks just Ilvese-Krugmani debati. Veri meenutas, et Laar on siiski viimastel kuudel avalikkuses ka muude väljaütlemistega üles astunud, kui põhjendas ministriameti üleandmist Urmas Reinsalule ja kirjutas kirja erakonnakaaslastele.

«Praegu ta intervjuusid ei anna, ta on haige ja ei taha seda lisakoormust endale. Aga kirjatöödega teeb ta tõepoolest vaikselt algust,» sõnas Veri. 

Nõuniku sõnul jätkab Laar pooleli jäänud projektidega, milleks on nii artiklite kui ka raamatute kirjutamine. «Selge on see, et praegu on tal üks suund – saada terveks. Ta kavatseb avalikus elus nii aktiivselt kaasa rääkida, kui tervis lubab. Suvi on ees, vaatame kuidas tervise pool kosub,» leidis Veri. 

Laariga on kohtunud nii riigikogu esimees Ene Ergma kui ka IRLi esimees Urmas Reinsalu ning tema asendamine riigikogu töös takistusi ei tekita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles