Jüri Luigest sai Eesti uus suursaadik Venemaal

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Luik
Jüri Luik Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas täna alla otsuse, millega nimetas Jüri Luige Eesti uueks suursaadikuks Venemaal.

Ilves kutsus Luige lähetusaja lõppemise tõttu tagasi Eesti suursaadiku ja alalise esindaja kohalt NATO juures ning nimetas ta suursaadikuks Venemaal, teatas presidendi kantselei. Varem töötas Eesti suursaadikuna Venemaal Simmu Tiik.

Luik on sündinud 17. augustil 1966 Tallinnas ning lõpetanud Tartu ülikooli ajakirjanduse erialal. Aastatel 1991-1992 töötas ta välisministeeriumi poliitikaosakonna peadirektorina, oli seejärel alates 1992. aastast riigikogu liige, aastatel 1993-1994 kaitseminister ning 1995. aastal välisminister. 1996-1998 oli ta Eesti suursaadik NATO juures ning 1999-2002 taas kaitseminister.

Aastail 2002-2003 töötas Luik välisministeeriumi nõunikuna ning pärast seda suursaadikuna Ameerika Ühendriikides, Kanadas ja Mehhikos. 2007. aastast oli ta suursaadik NATO juures.

President nimetas täna uue suursaadiku ka NATO juurde, kelleks sai Lauri Lepik. Eesti suursaadikuks Saksamaal sai Mart Laanemäe asemel Kaja Tael, Leedus Tiit Naberi asemel Toomas Kukk ning Hiinas Andres Unga asemel Toomas Lukk. Samuti nimetas president Miko Haljase suursaadikuks Türgis, Arti Hilpuse Tallinnas resideerivaks suursaadikuks Montenegros ning Gert Antsu saadikuks Belgias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles