Mootorkelguga vette sõitnud piirivalvur jäi kadunuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järve jää
Peipsi järve jää Foto: Sille Annuk

Eile jäi Narva jõe lähte tugevas voolus kadunuks üks piirivalvuritest, kelle mootorkelk kaldus Peipsi järve jääl patrullrajalt kõrvale ja sõitis vette.

Piirivalveameti teatel juhtus õnnetus eile kell 18.45, kui kaks Vasknarva piirivalvekordoni piirivalvurit patrullisid mootorkelguga Peipsi järvel. Seni teadmata põhjustel kaldus piirivalvurite juhitud mootorkelk patrullrajalt kõrvale ja sõitis Narva jõe lähtes vette.

Vasknarva piirivalvekordoni häiregrupil õnnestus üks piirivalvuritest veest välja tõmmata ja Vasknarva kordonisse toimetada, kus kiirabi osutas talle esmaabi. Teine piirivalvur oli aga häiregrupi kohale jõudes kadunud.

Kadunud piirivalvuri otsinguid alustasid piirivalvehõljuk, soojusanduriga vaatlusbuss, Ida-Eesti Päästekeskuse tuukrid ja piirivalve helikopter. Südaööni kestnud otsingud tulemusi ei andnud.

Täna jätkavad otsinguid Vasknarva ja Punamäe piirivalvekordonite paadi- ja maismaa toimkonnad ning tuuker.

Õnnetuskoht asus 300 meetri kaugusel kaldast, kus vee vool on tugev ning vee sügavus neli meetrit. Õnnetuse toimumise ajal sadas lund ja nähtavus oli udu tõttu halb.

Õnnetusse sattunud piirivalvurid olid varem korduvalt patrullrada läbinud, rada oli eelnevalt kontrollitud ja jäljed nähtavad. Piirivalve on juhtunu asjaolude selgitamiseks algatanud distsiplinaarmenetluse.

Kadunud piirivalvuri omakseid on õnnetusest teavitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles