Rumm: Simm jääb napilt eripensionita

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: prokuratuur

Riigikogu liige Hannes Rumm kirjutab oma ajaveebis, et eile riigireetmises süüdi tunnistatud Herman Simm ei saa pärast vanglakaristuse kandmist riigilt eripensionit nõuda, sest tema kohtuotsus jõustub kaks päeva pärast eripensionite äravõtmise seadust.


Simmi kohtuotsus jõustub 15 päeva pärast selle väljakuulutamist Harju maakohtus ehk siis 12. märtsil.

Nn eripensionite äravõtmise seaduse võttis riigikogu vastu 18. veebruaril ning president kuulutas selle täna välja.

Riigi Teataja toimetuse kinnituse kohaselt ilmub eripensionite äravõtmise seadus laupäeval Riigi Teatajas ning jõustub 10 päeva pärast Riigi Teatajas ilmumist ehk 10. märtsil, kirjutab Rumm.

«Riigikogus toimunud aruteludel jõudsime eripensionite seadusega tegeldes järeldusele, et seda seadust võib kohaldada kõigi nende inimeste puhul, kes on kuritegudes riigi või aususe vastu süüdi mõistetud pärast seaduse jõustumist. Seda isegi juhul, kui eripension on neile määratud varem, nagu kauaaegse politseiniku Herman Simmi puhul,» märgib Rumm.

Rumm kirjutab, et mõned juristid arvasid, et ehk ei saa tagantjärele eripensione üldse ära võtta, sest see on vastuolus õigustatud ootuse põhimõttega.

«Enamik asjatundjaid on siiski seda meelt, et eripensionit saab tagasiulatuvalt ära võtta ning kui mõni eripensionär selle põhimõtte kohtus vaidlustab, siis pole riigil selles küsimuses kaotust karta,» nendib poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles