Lubadeta roolijoodik läks nädalateks trellide taha

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Eile määras Harju Maakohus 56-aastasele Sergeile kahel päeval alkoholijoobes ja juhilubadeta sõitmise eest kokku 25-päevase aresti.

Põhja prefektuuri politseinikud pidasid juhilubadeta ja alkoholi tarvitanud Sergei kinni 6. ja 8. juunil Tallinnas Paldiski maanteel.

Kuigi mees eitas oma süüd ning väitis, et tema autot ei juhtinud, kinnitasid nii videosalvestis kui ka tunnistajad vastupidist. Kohus määras mehele liiklusseaduse rikkumise eest kahel päeval aresti vastavalt 10 ja 15 päeva.

Põhja prefektuuri liiklusteenistuse vanema Sirle Pai sõnul ei ole selline vastutustundetu käitumine, kus üks inimene rikub räigelt liikluseeskirju paaripäevase vahega, paraku harv nähtus.

«Selliste inimeste tegutsemine õõnestab meie kõigi turvatunnet. Oleme ju kokku leppinud kindlates reeglites, millest juhinduda ning kui osa meie seast seda ei tee, tekibki küsimus, milleks meile eeskirjad. Paadunud korrarikkujate koht ei saa olla vabaduses,» on Pai veendunud.

Selle aasta viie kuu jooksul on politsei tabanud Eesti teedel 3204 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti, mis on 387 võrra rohkem kui möödunud aastal samal ajal. Roolijoodikute süü läbi on elu kaotanud 10 ja viga saanud 70 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles