Kiisler esitab Hiiu maavanemaks Riho Rahuoja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Rahuoja
Riho Rahuoja Foto: Toomas Huik

Regionaalminister Siim Kiisler tegi sotsiaalministeeriumi asekantslerile Riho Rahuojale ettepaneku kandideerida Hiiu maavanemaks ja Rahuoja võttis selle vastu.

«Tegin Riho Rahuojale ettepaneku kandideerida Hiiu maavanemaks ja Rahuoja võttis selle vastu,» kinnitas Kiisler BNSile. «Mul on selle üle väga hea meel, sest tegemist on Hiiumaal oma inimesega ning väga hea riigiametnikuga.»

Kiisleri kinnitusel on Rahuoja varem pikalt Hiiumaal õpetajana ja Hiiu maavalitsuses töötanud.

«Hiidlased teda teavad ja tema teab hiidlasi ja ka täna elab ta Hiiumaal,» lausus Kiisler Postimehele. «Ta on väga hea riigiametnik. Mul on temaga olnud tööalaseid kokkupuuteid sotsiaalministeeriumi asekantslerina ja minu muljed on olnud positiivsed.»

Kiisler seletas, et vastavalt seadusele valib regionaalminister maavanema kandidaadi ja esitab selle kõigepealt omavalitsuste esindajatele seisukoha andmiseks.

«Olen juba ühendust võtnud Hiiummaa omavalitsusliidu esimehe Jaanus Valguga ja talle öelnud, et pöördun ta poole ametliku kirjaga, kus palun kohtumisaega omavalitsuste esindajatega, et kandidaati tutvustada,» seletas minister. «Nemad kujundavad kandidaadi suhtes seisukoha ja sellega koos esitab regionaalminister kandidaadi valitsusele kinnitamiseks.»

Kiisler lisas, et kohtumine omavalitsuste esindajatega toimub juulikuu jooksul. BNSi andmetel võib Rahuoja uude ametisse asuda juba suve lõpul.

Riho Rahuoja töötab sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantslerina. Äriregistri andmetel Rahuoja ühtegi erakonda ei kuulu.

Tänavu 1. veebruaril lahkus ametist senine Hiiu maavanem Hannes Maasel. Ametist vabastamise põhjuseks oli koostöö mittelaabumine regionaalminister Siim Kiisleriga.

Kiisleri hinnangu kohaselt oli Maaseliga koostöö mittelaabumise põhjuseks erinev arusaam maavanema rollist ja vastutusest siseministeeriumi valitsemisalas oleva valitsusasutuse, Hiiu maavalitsuse juhtimisel, mis takistas Hiiu maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu tagamist.

Hiiumaa omavalitsuste liit pöördus korduvalt regionaalministri poole, avaldades arvamust, et Hannes Maaseli jätkamine Hiiu maavanema ametipostil pärsib oluliselt edasist Hiiumaa kui terviku ühtset ja dünaamilist arengut.

Peamiselt heideti Hannes Maaselile ette, et ta ei olnud initsiatiivikas maakonna arendustegevuste käivitamisel ja ei suutnud erinevate osapooltega koostööd teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles