Politsei ei näe alust Heete Simmiga töösuhte lõpetamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm ja tema abikaasa Heete aasta tagasi Tallinnas messil kaatrit           uudistamas. Toona oli neil tõsine soov endale see meresõiduk osta.
Herman Simm ja tema abikaasa Heete aasta tagasi Tallinnas messil kaatrit uudistamas. Toona oli neil tõsine soov endale see meresõiduk osta. Foto: Küllike Rooväli

Politseiameti kinnitusel puudub alus riigireetmisele kaasaaitamise kahtlustuse alt vabanenud Heete Simmiga töösuhte lõpetamiseks.

«Heete Simm jätkab tööd politseiameti teenistusosakonna õigusteeninduse talituses juristina. Samuti pole ta esitanud avaldust töölt lahkumiseks,» kinnitas politseiameti pressiesindaja Anne Osvet BNSile.

Samal ajal kinnitas kaitsepolitseiameti peadirektor neljapäeval ETV hommikuprogrammis antud usutluses, et kaitsepolitsei pole väitnud, nagu Heete Simm ei teadnuks toimunust mitte midagi.

«Heete Simm vahistati ju koos Herman Simmiga ja olid ikka väga selged tõendid ja tõenäosus, et ta abistas Herman Simmi selles protsessis. Ta võis aru saada, millega ta abikaasa tegeles ning see oli asjaolu tema vahistamiseks,» ütles Aeg.

Kaitsepolitsei juht lisas, et kriminaalmenetluse käigus koostöös riigiprokuratuuriga jõuti siiski seisukohale, et praegusel hetkel ei olnud piisavalt tõendeid Heete Simmi suhtes kriminaalkaristuse rakendamiseks.

Riigiprokuratuur kinnitas samuti kolmapäeval, et nii kahtlustatavana kinnipidamisele eelnenud jälitustegevuse ajal kui ka hiljem läbiotsimisel leitud esemed viitasid sellele, et Heete Simm võis abistada oma abikaasat riigireetmisel.

«Kuid tõendid, mis olid piisavad Heete Simmi kahtlustamiseks, ei ole tänasel päeval piisavad süüdistuse esitamiseks,» selgitas riigiprokuratuur, miks Heete Simmi osas süüasi lõpetati.

Heete Simmi abikaasa Herman Simmi mõistis kohus kolmapäeal süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises ning määras talle liitkaristuseks 12 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Simmilt mõisteti välja ka kaitseministeeriumi esitatud tsiviilhagi 20 155 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles