Tallinnas avati India viisaesinduskeskus

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Välisminister Urmas Paet väljendas täna Tallinnas Raekoja platsil India saatkonna viisaesinduskeskuse avamisel heameelt, et viimastel aastatel on Eesti ja India suhted intensiivistunud.

«India viisaesinduskeskuse avamine Tallinnas on järjekordne samm Eesti ja India otsekontaktide tihendamiseks,» märkis Paet.

Seni pidid Indiasse sõita soovijad taotlema viisa India saatkonnast Helsingis.

«Kuigi üldiselt pole Eesti kodanikel India viisa taotlemisel probleeme olnud, siis loodetavasti suurendab Tallinnast viisa saamise võimalus India külastajate arvu,» ütles välisminister.

Paeti sõnul võib kahe riigi koostööd arendada paberil, kuid selle sisu tuleb eelkõige inimeste- ja institutsioonidevahelisest suhtlemisest.

«Igasugused praktilised sammud on väga teretulnud,» ütles Paet. «Heale koostööle aitavad kaasa üksteise külastamine ja ühiste projektide läbiviimine.»

Peagi avab Eesti ka oma saatkonna New Delhis, ütles Paet.

«Eesti saatkonna avamine Indias loob paremad võimalused India turistidele, ärimeestele, õppuritele ja paljude teistele Eesti külastamiseks,» sõnas Paet. «Meie üldine soov tihendada Indiaga suhteid eeldab eelkõige võimalust Eestit külastada ning konsulaarfunktsioonide täitmine on selle üheks aluseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles