Sotsid jäävad toetuseta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Rumm.
Hannes Rumm. Foto: .

Sotsiaaldemokraat Hannes Rumm kirjutas eelmisel nädalal oma blogis, et sotsiaaldemokraatide riigikogu fraktsioon tegi ettepaneku tagastada sotsidele makstavast toetusest riigieelarvesse 8,3 protsenti ehk 615 000 krooni. Lõpliku otsuse langetavad sotsid selles küsimuses 6. märtsil erakonna juhatuse istungil.


Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar suhtus ettepanekusse kriitiliselt. «Selliseid populistlikke üleskutseid võib teha igas valdkonnas,» lausus Savisaar. Tema sõnul tuleks erakondade rahastamise küsimused lahendada seaduste, mitte ühepoolsete sammudega.


Rahvaliidu fraktsiooni esimehe Karel Rüütli väitel tuleks erakondade rahastamise küsimuses ühiselt kokku leppida, mitte tegeleda üksteise kulul punktikeste noppimisega.



Reformierakond pole fraktsiooni aseesimehe Rein Aidma sõnul osast riigieelarvelisest toetusest loobumist arutanud, ent ta ei välistanud teema päevakorda tõusmist.



Roheliste liider Marek Strand­berg lausus erakondade toetuse vähendamise kohta sama, mis palgatõusust saadava raha äraandmise kohta. Tema sõnul on palju mõistlikum toetada valitud mittetulundusprojekte, kui raha lihtsalt riigieelarvesse kanda. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles