Tarand: siinne venelane eristub putinistlikust venelasest

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Kalev Lilleorg/Naisteleht

Kindral Laidoneri muuseumi direktor ja ajaloolane Indrek Tarand avaldas veendumust, et Eestis elav venelane on üha enam eristumas nn. «putinistlikust» venelasest.

TV3 saates «Värske Ekspress» olukorrast Venemaal rääkides leidis ta, et võib märgata üksikuid esialgu veel tagasohoidlikke märke, et nn. «siloviki» on riigis oma raudset haaret tasapisi kaotamas.

Miljonite venemaalaste töötusele ning sellele, et töötajatele palka ei maksta viidates rõhutas ta, et kogu selle rahvahulga võimalikuks maharahustamiseks on vaid üks OMON.

Samas leidis ta, et nagu riik ei hooli Venemaal oma kodanikest, samuti ei ole paljud selle impeeriumi elanikud läbi ajaloo eriti hoolinud ühise riigi arengust.

Tarand rõhutas siiski, et tema näol ei ole tegu Venemaa-eksperdiga, nagu saatejuht Mihkel Raud teda esitles, kuna ta teab Venemaast sama palju kui Rein Toomla Eesti poliitikast.

Teine saatekülaline, ajakirjanik ja Keskusi peatoimetaja Juku-Kalle Raid jäi Venemaa arenguid vaagides skeptilisemaks, meenutades vana kommunisti kadunud Gustav Naani ütlust, et kui vahetada välja autojuht, ei tähenda see veel, et automootor muutuks.

Ta pidas silmas Vladimir Putini ja Dmitri Medvedevi võimalikku rivaliteeti, milles ta olemusliku muutuse võimalust eriti ei näinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles