Iga neljas saadik on vähemalt korra istungilt põhjuseta puudunud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Parlamendis poole aastaga toimunud 73 täiskogu istungilt on vähemalt korra põhjuseta puudunud 26 riigikogu liiget.

Täna lõppenud kevadise istungjärgu jooksul on ühelt täiskogu istungilt põhjuseta puudunud 19 ning kahelt istungilt kuus riigikogu liiget. Ühel saadikul, reformierakondlasel Igor Gräzinil, on riigikogu statistika kohaselt kolm põhjuseta puudumist.

Kui ennelõunal näitas riigikogu andmebaas mitut põhjuseta puudumist ka samasse erakonda kuuluval Imre Sooäärel, siis õhtuks ajakohastatud andmete kohaselt tal neid siiski pole. Sooääre sõnul oli tegemist eksitusega, mille põhjustas majasisese info aeglane liikumine.

Koos Sooäärega pole põhjuseta puudumisi kirjas kokku 75 riigikogu liikmel. Siiski on neist kõigil täiskogu istungitel kohal käinud vaid seitse: reformierakondlased Aare Heinvee, Lauri Luik, Meelis Mälberg ja Rein Aidma, keskerakondlased Enn Eesmaa ja Tarmo Tamm ning Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Andres Jalak. Ülejäänud on ühelt või mitmelt istungilt puudunud põhjusega ehk näiteks välislähetuse või haiguse tõttu.

Pärast kevadistungjärgu lõppu koguneb parlament uuesti korralistele istungitele 10. septembril. Seni jätkavad tööd parlamendikomisjonid ja fraktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles