Roosimägi: kahetsen oma tegu, kuid kaitsesin poega

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erukindral Urmas Roosimägi.
Erukindral Urmas Roosimägi. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Võõra lapse suhtes vägivalda kasutanud erukindral Urmas Roosimägi ütles, et astus välja oma poega kiusanud poisi vastu ja tegu polnud lapse löömise, vaid kõrvast tutistamisega.

Juhtunu leidis aset veebruaris Tallinnas Tere tennisekeskuse riietusruumis, kus kümneaastane poiss väänas seitsmeaastase poisi kätt ja surus tema pea vastu pinki. Pealtnägijate väitel lõi Roosimägi kiusajat kaks korda käega näkku, kindrali väitel piirdus vahejuhtum aga kõrvast tutistamisega.

«Mina ei ole mingi vägivaldne kutt - olen Afganistanis nii palju vägivalda näinud, et uut vägivalda juurde tuua ei taha,» ütles Roosimägi Õhtulehele. «Ma ei õigusta oma tegu, aga kiusajad tuleb korrale kutsuda - muidu saame ühiskonna, kus vohab omakohus».

Erukindrali väitel on noortekamp pruukinud väiksemate kallal füüsilist vägivalda juba pikemat aega ning tema pojal oli intsidendi tagajärjel käsi mitu päeva paistes.

Roosimägile määrati karistuseks 110 tundi üldkasulikku tööd.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles