Riigikohus jättis taksojuhte röövinud mehe vangistuse jõusse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla
Vangla Foto: Liis Treimann

Riigikohus jättis muutmata Rakveres kaht taksojuhti rünnanud mehele karistuseks mõistetud kaheksa-aastase vangistuse.

Riigikohus ei rahuldanud 23-aastase Timofei Stanovoi kaitsja vandeadvokaat Anti Aasmaa kassatsiooni ja jättis jõusse mehele ringkonnakohtu otsusega mõistetud karistuse taksojuhtide röövimise ning autode omavolilise kasutamise eest.

3. veebruaril 2009 röövis Stanovoi koos Juri Murdasoviga (35) noa ähvardusel ühelt taksojuhilt mobiiltelefoni ja rahakoti 800 krooni ja 40 euroga, sundisid teda minema pagasiruumi ning hiljem kirjutama volikirja oma auto kasutamiseks.

Teist taksojuhti röövisid nad 2009. aasta 18. veebruaril, võttes temalt samuti noa ähvardusel mobiiltelefonid, rahakoti 400 krooniga ning sundides teda ronima auto pagasiruumi. Seejärel jätsid nad auto Tapa linna piiril tühermaale, kust taksojuht mõni päev hiljem surnult leiti.

Mullu 8. aprillil mõistis Viru maakohus Stanovoi süüdi röövimises ja asja omavolilises kasutamises ning mõistis talle liitkaristuseks kümneaastase vangistuse. Mõrvasüüdistusest prokurör loobus ning mees mõisteti kohtus selles punktis õigeks. Murdasovile mõisteti 12-aastane vangistus. Lisaks mõisteti tsiviilhagidena meestelt solidaarselt välja 1047 eurot.

Kurjategijate kaitsjad vaidlustasid otsuse ringkonnakohtus ning mullu 20. detsembri otsusega Tartu ringkonnakohus osaliselt apellatsiooni rahuldaski ning kergendas karistust, mõistes Stanovoile 8-aastase vangistuse.

Stanovoi kaitsja vandeadvokaat Anti Aasmaa aga kaebas sellegi otsuse edasi ning taotles riigikohtult kohtuotsuste tühistamist ja kriminaalasja saatmist uueks arutamiseks Viru maakohtule. Riigikohus jättis kassatsiooni rahuldamata, mis tähendab, et mehe süüdimõistmine ja ringkonnakohtu mõistetud karistus jääb muutmata.

Riigikohtus käik läks mehele maksma 148 eurot riigi õigusabi kulude eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles