Keskerakond soovib MTÜ Demokraadid rahastamise kontrollimist

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka.
Siret Kotka. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) liige Siret Kotka saatis täna komisjonile kirja ettepanekuga asuda kontrollima viit riigikogu liiget – Deniss Boroditšit, Lembit Kaljuveed, Kalle Laanetit, Inara Luigast ja Rainer Vakrat – ühendava MTÜ Demokraadid annetuste registrit.

Kotka tegi komisjonile ettepaneku, et annetused MTÜ Demokraatidele peaksid olema kvartaalselt avalikustatud ning esitatud ka ERJKle alates MTÜ loomisest.

«Mainitud riigikogu liikmed on kõik MTÜ Demokraadid liikmed, kuid nende erakondliku mittekuuluvuse tõttu ei kontrolli neid ega neile tehtud annetusi ERJK,» märkis Kotka. «Need riigikogu liikmed on avalikult deklareerinud oma riigikogu töö seotuse MTÜ Demokraadid tegevusega.»

«Seega vältimaks MTÜ Demokraadid riigikogulastest liikmete võimalikku mõjuvõimuga kauplemist, on vajalik, et nende annetusi kajastataks samade reeglite alusel kui erakondade annetusi,» lisas ta.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon on moodustatud erakonnaseaduse kohaselt ning lähtub oma tegevuses erakonnaseadusest, haldusmenetluse seadusest, asendustäitmise ja sunniraha seadusest, muudest riigiasutuste tööd reguleerivatest õigusaktidest ja kehtestatud töökorrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles