Kohus kanepi kasvatamises süüdistatavate üle jätkub sügisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: SCANPIX

Harju maakohtus jätkus neljapäeval protsess suures koguses kanepi kasvatamises ja käitlemises süüdistatava kuue inimese üle, kohus jätkub sügisel.

Menetlus jätkub 10. septembril tõendite uurimisega. Septembriks on plaanitud ka kohtuvaidlus, ütles Harju maakohtu pressiesindaja BNSile.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas aprilli keskel süüdistuse kuuele inimese seoses suure koguse kanepi kasvatamise ja käitlemisega Läänemaal ning Tallinnas.

Süüdistuse järgi kasvatasid Ain (52) ja Vambo (46) Läänemaal Hanila vallas asuvas talus kanepitaimi ning kuivatasid neid ja valmistasid marihuaanat. Kanepitaimi kasvatati hulgal, millest jätkus vähemalt kuue kilogrammi kuivatatud kanepilehtede ja ligi 1,2 kilogrammi kanepiõisikute ehk marihuaana jaoks.

Kuivatatud kanepilehed ja marihuaana andsid Ain ja Vambo kas edasi või hoidsid talus kuni mullu 21. novembril toimunud läbiotsimiseni. Lisaks suurele kogusele narkootikumidele leidis politsei talust ka registreerimata poolautomaatse püstoli Bersa, helisummuti ja padrunid.

Rainer (33) ja Eda (48) tegelesid süüdistuse järgi Vambo ja Aini käe all marihuaana ja kanepilehtede pakendamisega.

Roman (26) omandas süüdistuse andmeil eelmisel aastal Tallinna eri paigus Aini käest üle 700 grammi marihuaanat. Osa narkootikumidest andis ta edasi ja osa hoidis koos Siimuga (25) nende ühises elukohas Tallinnas, kuni politsei selle ära võttis.

Vambo ja Ain said kohtueelse uurimise lõppedes süüdistuse kanepi ebaseaduslikus kasvatamises ning suure koguse narkootilise aine, helisummuti, tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises. Romani süüdistatakse suure koguse narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises, Siimu hoidmises, Eda pakendamises ning Rainerit pakendamisele ja valmistamisele kaasaaitamises.

Politsei pidas Romani kuriteos kahtlustatavana kinni mullu 17. oktoobril ja kohus võttis ta vahi alla 19. oktoobril. Vambo ja Aini pidasid korrakaitsjad kinni 21. novembril ja kohus võttis nad vahi alla 23. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles