Facebookis alustas tegevust välisministeeriumi veebikonsul

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebikonsuli leht Facebookis
Veebikonsuli leht Facebookis Foto: Internet

Politsei eeskujul alustas Facebookis täna tegevust välisministeeriumi veebikonsul.

Näiteks jagatakse seal nõuandeid, millele tähelepanu pöörata, kui plaanid abielu sõlmida välisriigis; meenutatud vajadust kontrollida enne reisi planeerimist oma passi kehtivusaega; soovitatud vanemateta reisivatele alaealistele lastele kaasa anda inglisekeelse vanemate lihtkirjaliku nõusolek ja palju muud.

Välisministeeriumi teatel jagavad seal lehel konsulaarosakonna töötajad reisiinfot ja konsulaarteenuseid puudutavat teavet ning vastavad inimeste küsimustele. Samuti jagatakse vajadusel nõuandeid ning infot kriisiolukorras.

Välisministeeriumi konsulaarosakonna peadirektor Rasmus Lumi ütles, et vastavalt vajadusele kaalutakse veebikonsuli tegevuse laiendamist edaspidi ka teistesse keskkondadesse peale Facebooki.

Välisministeerium on sotsiaalmeedias tegutsenud viis aastat. Välisministeerium ja Eesti välisesindused on esindatud Facebookis, Flickris, Twitteris ning Youtube'is. Samuti on välisministeeriumil ühisblogi.

Sotsiaalmeedia kasutamine on välisministeeriumi hinnangul end õigustanud edukalt ka kriisiolukorras. Näiteks 2010. aasta aprillis, mil Islandi vulkaani tuhapilv põhjustas Euroopa lennuliikluses kaose, kasutas välisministeerium sotsiaalmeediat «tuhalõksu» jäänud kodanikele transpordivõimaluste vahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles