Haridusministeerium Vaeküla koolist: tegemist on halbade asjaolude kokkulangemisega

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaeküla kool ehitustööde ajal.
Vaeküla kool ehitustööde ajal. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultant Asso Ladva rääkis Postimehele, et Vaeküla kooliga toimuv on seotud halbade asjaolude kokkulangemisega.

Vaeküla koolipere kolis 2010. aasta juunis asenduspindadele, kuna vana koolimaja asuti remontima. Ehitus aga ei kulgenud plaanipäraselt, mistõttu on koolihooned siiani ehitusjärgus. Koolipere kolib augustis juba järgmisesse hoonesse, kuid vana koolimaja saatus on lahtine.

«Kogu renoveerimist alustati sooviga, et Vaeküla kool saaks korralikud tingimused,» rääkis Ladva. «Ehitusfirmadega on aeg-ajalt probleeme ette tulnud, kuid käesoleval juhul jäi ehitus tellija ja ehitaja vaidluse tõttu venima, lisaks olid tehtud tööd viletsa kvaliteediga.»

Ta lisas, et haridus- ja teadusministeerium ning Riigi Kinnisvara AS lõpetasid hoonekompleksi rendilepingu.

«See tähendab seda, et kuna lähemas tulevikus pole näha koolikompleksi valmimist, siis mitu aastat kestnud ebakindluse asemel otsustas ministeerium leida talle kuuluvale koolile uue asupaiga,» sõnas Ladva.

Vaeküla kool kolib Näpil asuvasse KEKi majja. Poolelioleva Vaeküla koolihoone peab Riigi Kinnisvara AS konserveerima.

«Ministeeriumi esmane ülesanne oli leida kooli õpilastele normaalne õpikeskkond. Praeguseks on Näpil asuvate ruumidega see ülesanne lahendatud ja ruumid kohandatakse koolitööle sobivaks,» kinnitas Ladva.

Mingeid kapitaalseid töid tema sõnul selleks teha ei tule.

«Kuna lähemal ajal Vaekülla tagasi kolimist plaanis ei ole, siis järgnevalt tuleb leida koolile ja selle õpilastele koostöös kooli juhtkonna, omavalitsuste, maavalitsuse ja lapsevanematega võimalikest parimad lahendused,» lisas ta.

Kes vastutab selle eest, et lapsi ja õpetajaid on niimoodi mitu aastat väntsutatud? «Tegemist on halbade asjaolude kokkulangemisega,» märkis Ladva. «Vastutus lastele sobiva õpikeskkonna tagamine on koolipidaja ehk haridus- ja teadusministeeriumi vastutus ning need probleemid lahendab ministeerium. Mis puudutab ehitustegevuse nurjumisse, siis praegu käib kohtuvaidlus ehitaja ja Riigi Kinnisvara ASi vahel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles