Obama määrab vägede Iraagist väljaviimise kuupäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdur Iraagis.
USA sõdur Iraagis. Foto: AFP / Scanpix

USA president Barack Obama teeb täna teatavaks plaani viia kõik Ühendriikide lahinguväed Iraagist välja hiljemalt 2010. aasta 31. augustiks.


Uue ajakava kohaselt viiakse kõik USA lahinguväed Iraagist välja järgmise 18 kuu jooksul. Ehkki tegemist ei ole nii kiire ajakavaga, kui ta valimiskampaania ajal lubas, kiirendab see siiski enamiku USA vägede lahkumist sõjatsoonist, vahendas

AP

.



Eelmise aasta lõpus USA ja Iraagi vahel sõlmitud kokkuleppe kohaselt peavad kõik USA väed Iraagist lahkuma 2011. aasta lõpuks.



Pärast lahinguvägede lahkumist jääb riiki enam kui aastaks ajaks veel 35 000 kuni 50 000 USA sõdurit, kelle ülesandeks saab Iraagi vägede väljaõpe ja riigis USA asutuste ja huvide kaitsmine. Ühtlasi hakkavad nad piiratud ulatuses läbi viima terrorismivastaseid operatsioone.



Obama tutvustab oma Iraagi-strateegiat täna Eesti aja järgi kell 18.45 algavas kõnes Camp Lejeune'i merejalaväebaasis Põhja-Carolina osariigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles