Saksa politsei tuvastas «metsapoisi» tõelise identiteedi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini politsei poole pöördunud «metsapoiss»
Berliini politsei poole pöördunud «metsapoiss» Foto: SCANPIX

Berliini politseile uskumatu loo rääkinud «metsapoiss» on Hollandist pärit 20-aastane Robin Van Helsum, kelle pere kuulutas eelmise aasta septembris kadunuks.

«Ta tunnistas, et ta on petis,» ütles Berliini politsei esindaja Thomas Neuendorf Daily Telegraphile.

Sellel nädalal avaldas Berliini politsei end Rayks kutsuvast poisist foto, et lõpuks lahendada müsteerium, mis on detektiivid segadusse viinud.

Poisi endised koolikaaslased kontakteerusid Hollandi politseiga ning tema kasuema kinnitas poisi tegelikku identiteeti.

«Me läksime hommikul tema juurde uue informatsiooniga ja ta ütles: «Hea küll, te saite mulle jälile – ma olen Robin ja ma mõtlesin kogu loo välja.»,» ütles Neuendorf täna. «Mulle tundub, et ta tuli oma kodulinnast (Hengelost) rongiga otse Berliini ja tahtis uut elu alustada. Ta ei läinud metsa lähedalegi.»

«Ta ei öelnud, miks ta oma loo välja mõtles või kuidas ta kõikide detailide peale tuli. Aga meil olid omad kahtlused ja nüüd on juhtum lõpetatud,» lisas Neundorf.

Politsei sõnul võivad nad aga Robinit süüdistada pettuses. «Ta on olnud Saksa võimude valve all alates septembrist. Talle anti raha, riided, elamine ja haridus – kõik see valede eest.»

«Metsapoisiks» kutsutud nooruk saabus Berliini 5. septembril ja palus abi. Ta rääkis kerge aktsendiga inglise keeles ja ütles ametivõimudele: «Ma ei tea, kes ma olen. Ma olen maailmas täiesti üksi. Palun aidake mind.»

Poiss teadis ainult, et tema nimi on Ray, ta on 17-aastane ja ta elas viis aastat metsas koos oma isaga, kelle ta oli matnud viis päeva varem.

Poiss võeti oma hoole alla ja politsei alustas juurdlust, et kindlaks teha tema tõeline identiteet. DNA- testid ei andnud neile mingeid tulemusi ja politsei otsustas lõpuks tema foto avaldada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles