Soome-Eesti tantsupeolised teevad proove hommikust õhtuni

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsijad.
Tantsijad. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Tamperes harjutab ligi 2600 eestlast hommikust õhtuni, et esineda sel pühapäeval toimuval Soome-Eesti tantsupeol.

Praegu teiste tantsupeolistega Soomes Tamperes viibiv Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi tantsuspetsialist Ülle Feršel rääkis Postimehele, et kaks päeva Tallinnas proove teinud eestlased jõudsid eile Soome ning harjutavad veel täna ja homme, et olla valmis pühapäevaseks tantsupeoks.

«Täna hommikul kell 7.30 alustasid proove Eesti poisid ja mehed,» lausus ta. «Proovid on nüüd mitmel väljakul käinud. Eestlased on oma tantsud põhiväljakul ära teinud ja läinud teistele staadionitele.»

7.30 on alustamiseks seda varajasem kellaaeg, et osa eestlasi jõudis Soome alles öösel. Tööpäev kestab kella 17ni. Kolmapäeval ja neljapäeval harjutati aga Tallinnas, kus kohati läksid proovid südaööni.

«Esimene proovipäev lõppes osal kusagil kaheteist ajal,» kinnitas Feršel. Seejärel hakkas lavastusgrupp asju läbi arutama ja neil läks hommikuni välja. Järgmise päeva proovid algasid juba 8st.

«Meie tantsijad on hästi tublid ja rõõmsameelsed ja hästi vastu pidanud,» sõnas ta, lisades, et homme hommikul peavad tantsijad jälle kella 8st rivis olema. Homme kell 14.30 algab ka peaproov, mis on juba kostüümides.

«Mulle tundub, et tantsijate meeleolul pole viga. Nad on karastunud. Ootame pühapäeva – loodetavasti on ilmataadil meiega head plaanid,» lausus Feršel.

Aega jääb ka ringi vaatamiseks. Täna läheb peale proove osa tantsijaid Tampere linnavalitsuse vastuvõtule.

«Ülejäänud leiavad endale igasugu huvitavaid tegevusi festivali programmis – meil on hästi palju pakkumisi, näiteks lapsed võivad tsirkusesse minna,» sõnas ta. See on korraldajate poolt tasuta. Kaelakaart annab lisaks tasuta sissepääsu veel paljudele üritustele.

Feršeli sõnul toimib korraldus väga hästi. Lõunasöögiks anti kätte piknikupakk ja keegi polevat veel kurtnud, et kõht tühjaks jäi. Feršeli andmetel on eestlasi tantsupeol esinemas ligi 2600, rühmi on 163.

Soome-Eesti tantsupidu toimub Tamperes pühapäeval kell 13.00 Ratina staadionil. Esimene Soome-Eesti ühine tantsupidu toimus 2000. aastal Helsingis ja teine Eesti-Soome ühine tantsupidu 2005.aastal Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles