Peaminister: meie koostöövõime liitlastega on hea

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Hostile eelnes õppus Saber Strike, mille tarbeks saabusid Eestisse ka USA ründe- ja transpordilennukid.
Baltic Hostile eelnes õppus Saber Strike, mille tarbeks saabusid Eestisse ka USA ründe- ja transpordilennukid. Foto: Kaitseväe peastaap

Peaminister Andrus Ansip külastas täna Ämari lennubaasi, kus ta tänas rahvusvahelisest õppusest Saber Strike osavõtnud USA ja Eesti õhuväelasi.

Peaministri sõnul näitab rahvusvaheliste õppuste korraldamine Eestis riigikaitse stabiilset arengut ja kaitsetahet - Eesti suudab liitlasvägesid vastu võtta ning me oleme neile võrdväärsed partnerid, teatas valitsuse pressiesindaja.

«Meie kaitsekoostöö liitlastega toimib ning Eesti saab oma ülesannetega väga hästi hakkama,» sõnas peaminister Ansip. Tema sõnul kinnitavad ühised edukad õppused, et Eesti on hästi kaitstud ning meie koostöövõime NATO struktuuridega on hea.

Saber Strike valmistab liitlasriike ette koostööks välisoperatsioonidel. Saber Strikel on osalejaid lisaks USA-le ja Balti riikidele Kanadast, Norrast, Pranstsumaalt ja Ühendkuningriigist.

Ämari lennubaasi renoveerimine on esimeseks suuremaks NATO investeerimisprojektiks Eestis. Lennubaas on valmis läbi viima NATO riikide õhuturbeoperatsioone ning vastu võtma strateegilise õhutranspordi lennukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles