Keskerakonna toetuse langus Virumaal jätkub

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakonna märtsis alanud toetuse langus Virumaal jätkus ka juunis, selgub BNSi tellitud TNS Emori uuringust.

Märtsis toetas Virumaal Keskerakonda 50 protsenti küsitletutest, mais aga 42 protsenti. Juunis langes toetus 39 protsendile.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus Virumaal kasvab – maikuus oli toetus 21 protsenti, juunis 23 protsenti. Reformierakonna toetus Virumaal on maikuuga võrreldes langenud kolme protsendipunkti võrra 20 protsendile.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus Virumaal on aga teinud läbi suure tõusu. Aprillis toetas seal IRLi kaheksa protsenti küsitletutest, mais 13 protsenti ja juunis 15 protsenti.

Uuringu küsitlusperioodil 23. maist 13. juunini küsitleti kokku 801 valimisealist kodanikku. Reformierakonna rahastamisskandaal sai alguse 22. mail, kui erakonna liige Silver Meikar avaldas Postimehes arvamusloo, milles ta tunnistas, et on viinud erakonna kassasse teadmata päritolu raha.

Tabeljaotustes on erakondade toetusprotsendid näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega «ei oska öelda» vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles