Kanada ülikoolilinnakus hukkus tulistamises kolm inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada politseinikud eile tulistamise sündmuspaigal.
Kanada politseinikud eile tulistamise sündmuspaigal. Foto: SCANPIX

Kanadas Alberta ülikoolilinnakus eile varahommikul aset leidnud tulistamises sai kolm inimest surma ja üks on kriitilises seisundis, teatas politsei.

Pressiesindaja Scott Pattison ütles, et tegu oli katsega röövida soomustatud rahaveomasinat. Ohvrid olid turvafirma töötajad.

Pattisoni sõnul ülikoolilinnak suleti ning tudengitel kästi ühiselamutes püsida. Politsei jätkab tulistaja või tulistajate otsinguid, samuti otsitakse ühte kadunud turvatöötajat, kes võis kurjategijate kaasosaline olla. Korrakaitsjate kinnitusel ei ole tudengid juhtunuga seotud.

Turvafirma G4S Cash Services eestkõneleja Robin Steinberg kinnitas, et kaks tapetud meest ja naine olid ettevõtte töötajad ning nad kõik olid relvastatud. Steinbergi sõnul pole rahvusvaheline turvafirma Kanadas varem ühtegi töötajat kaotanud.

«See on õudne kaotada korraga nii palju inimesi,» tõdes Steinberg.

Ajalehe Edmonton Journali informatsiooni kohaselt leidis tulistamine aset Hub Malli piirkonnas, kus asuvad ülikoolilinnaku pangaautomaadid. Praegu on suvesemester, mistõttu oli linnakus vähem tudengeid.

Kanadas on taolised tulistamised ja relvastatud röövid üsnagi haruldased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles