Ragn-Sells: oleme Tammeoksa euroraha kuritarvitustele pidevalt tähelepanu juhtinud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Remmelg.
Agu Remmelg. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Jäätmeveoettevõtte Ragn-Sells ärijuht Agu Remmelg ütles, et ettevõte on reedel kahtlustuse saanud EASi endise nõukogu liikme Anti Tammeoksa võimalikele euroraha petuskeemidele varemgi tähelepanu pööranud ning kahtlustus võib puudutada vaid jäämäe veepealset osa.

Remmelga sõnavõtt on vastuseks Tammeoksa reedel välja öeldud mõttele, et näeb keskkriminaalpolitsei kahtlustuse taga hoopis Ragn-Sellsi vaenu.

«Kommentaariks Anti Tammeoksa sõnadele võin öelda niipalju, et eks parim kaitse on ikka rünnak. Anti Tammeoks on Ragn-Sells ASile tuttav tegelane, nimelt töötas ta meie ettevõttes ajavahemikus aastatel 1996-1999, kuid vallandati seoses sisemise aruandluse võltsimisega, mille eesmärgiks oli kõrgema tulemustasu saamine. Pärast meilt lahkumist osales Tammeoks riigikogu töös ja sukeldus siis ettevõtlusse,» ütles Remmelg.

«Lühikese ajaga on ta ehitanud üles terve Eesti Pakendiringlus MTÜ-ga seotud ettevõtete võrgustiku. Sinna kuuluvatest ettevõtetest on näiteks Polli Prügila OÜ, Keskkonnatehnika OÜ, Eesti Rehviliit MTÜ ja Nelitäht OÜ saanud keskkonnainvesteeringute keskuselt positiivseid rahastamisotsuseid kokku ligi 7 miljoni euro ulatuses, mis võrdub enam kui 7 protsenti jäätmekäitlusturu kogumahust.»

Tema väitel ei ole kogu rahastamisotsuste taust puhas. «Kahtlusi ja pealtnägijaid petuskeemide rakendamisest omafinantseeringu kohustuse katmiseks on olnud varemgi. Ragn-Sells on juhtinud nii valitsuskabineti liikmete, järelvalveorganite kui ka avalikkuse tähelepanu võimalikele euroraha kuritarvitamistele, kuid seni on vähemalt riigiorganite poolne huvi asjaga tegelemiseks olnud enam kui leige.»

«Kõike eelnevat arvesse võttes oleks uurijatel paslik laiendada uurimisvaldkonda juba mainitud ja ka teiste Tammeoksaga seotud ettevõtete rahastamisskeemide uurimiseks. Mulle tundub, et praegu tegeletakse ainult jäämäe veepealse osaga,» leidis Remmelg.

Keskkriminaalpolitsei reedel algatatud Euroopa Liidu toetusraha kasutamist puudutavas kriminaalasjas said soodustuskelmuse kahtlustuse kunagine riigikogu liige, seni Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukokku kuulunud Anti Tammeoks ning ekspoliitikust ettevõtja Mario Sootna.

Kahtlustuse järgi oli kelmuseskeemi peamine organiseerija Isamaa ja Res Publica Liitu kuulunud, kuid täna lahkumisavalduse esitanud Tammeoks, kes sai kahtlustuse soodustuskelmusele kihutamises ja kaasaaitamises.

Neljapäevani kuulus ta ka EASi nõukokku, kuid kahtlustus puudutab tema tegevust enne nõukogu liikmeks saamist, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur. Aastatel 2004-2005 oli Tammeoks riigikogu liige.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles