Bangladeshi mässupaigast leiti massihaud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dhakas mässama hakanud paramilitaarsete piirivalvevägede (BDR) peakorterist on leitud pärast pantvangidraama lõppu ja relvade mahapanemist kümnete tapetud ohvitseride massihaud, väidavad kohalikud allikad.


BDRi (Bangladesh Rifles) üksuste baasis madala palga ja käsuliinide pärast puhkenud relvastatud vastasseis lõppes eile, kui esmalt valitsuse pakutud amnestia ning seejärel peaminister Sheikh Hasina range hoiatuse järel panid mässajad lõpuks oma relvad maha ning naasid kasarmutesse, vahendasid AFP ja Reuters.

Kolmapäeval puhkenud tulevahetustes hukkunute arvu on veel raske hinnata, sest ligi saja väidetavalt pantvangi võetud ohvitseri saatus pole selge. Esialgu pakutakse ohvrite hulgaks 70-100 inimest, neist valdav osa sõjaväelased, kelle surnukehad on loobitud tiikidesse ja kanalisatsiooniaukudesse.

Kinnitatud on aga seda, et tapetute seast leiti ka Bangladeshi piirijulgeoleku ülem ja BDRi vägede juht kindralmajor Shakil Ahmed, keda oli mitu korda tulistatud. Tema naise ja laste saatus on teadmata. Mässajad võtsid kolmapäeval pantvangi ka baasis elanud ohvitseride pered.

Bangladeshi võimud on pärast mässu lõppu vahistanudüle 200 paramilitaarse piirivalveüksuse sõduri, kes üritasid kasarmutest tsiviilriietes pageda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles