Sisekaitseakadeemia sai esimesena kõrgkoolidest rahvusvahelise akrediteeringu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalve kolledž Murastes.
Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalve kolledž Murastes. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Reedel andis Eesti Kõrghariduse Kvaliteediagentuuri (EKKA) hindamisnõukogu Sisekaitseakadeemiale institutsionaalse akrediteeringu maksimaalseks ajaks ehk seitsmeks aastaks.


Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Taburi sõnul annab kõrge tunnustus akadeemias õppijatele veendumuse, et see, mida õpitakse ja kuidas seda õpetatakse on maailmatasemel. «Samuti on akrediteering kinnituseks erinevatele Euroopa agentuuridele, kelle koolituspartneriks akadeemia on, et meie juures tehtav vastab parimale rahvusvahelisele praktikale,» avas Tabur kõrge tunnustuse laiemat väärtust.

Akrediteerimise protsessis hindab rahvusvaheline komisjon kooli sisemist kvaliteedikindlustamise süsteemi, sealhulgas kõrgkoolile antud ülesannete täitmist ning tema juhtimise, töökorralduse ning õppe- ja teaduskeskkonna vastavust kõrgkooli eesmärkidele ja arengukavale.

Sisekaitseakadeemiat hindasid eksperdid Austraaliast, Soomest, Belgiast ja Eestist, tunnustades eriliselt akadeemia juhtimiskorraldust ning organisatsioonilist toimemudelit.

Kõikidel Eesti kõrgkoolidel on kohustus läbida institutsionaalne akrediteerimine vähemalt kord seitsme aasta jooksul. Sisekaitseakadeemia oli esimene, kes akrediteerimise edukalt läbis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles