Prokuratuur kaebas Politkovskaja protsessi otsuse edasi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Politkovskaja mõrva abistamises süüdistatud Džabrail Mahmudovi advokaat Murat Mussajev ajakirjanike piiramisrõngas.
Anna Politkovskaja mõrva abistamises süüdistatud Džabrail Mahmudovi advokaat Murat Mussajev ajakirjanike piiramisrõngas. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene Föderatsiooni peaprokuratuur on edasi kaevanud ajakirjanik Anna Politkovska mõrvaprotsessil kohtualuste suhtes langetatud õigeksmõistva otsuse.


Interfaxile teatas sellest reedel ühe süüdistatu advokaat Murad Mussajev. «Moskva ringkonna sõjaväekohtust teatati, et peaprokuratuur kaebas otsuse edasi,» ütles advokaat, kes enda sõnul ei ole veel kassatsioonikaebusega tutvunud, kuid kavatseb seda lähiajal teha.

Moskva ringkonna sõjaväekohus mõistis eelmisel neljapäeval õigeks kõik kolm Politkovskaja mõrvale kaasaaitamises süüdistatud meest.

Peale selle jättis kohus rahuldamata Politkovskaja perekonna tsiviilhagi kaebealustelt 10 miljoni rubla suuruse hüvitise sissenõudmiseks.

Kohtu vandemehed leidsid, et tšetšeeni vennad Džabrail ja Ibragim Mahmudov ei olnud mõrva kaasosalised ning endine militsionäär Sergei Hadžikurbanov ei organiseerinud kuritegu.

Samuti sai õigeksmõistva otsuse nende aitamises süüdistatud endine FSB julgeolekutöötaja Pavel Rjaguzov.

Politkovskaja mõrva toimik saadeti peaprokuratuuri juurdluskomiteele tagasi uuele uurimisele. Prokurörid teatasid pärast otsuse väljakuulutamist, et kavatsevad selle vaidlustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles