Linde: erakondade rahastamise eelnõu peaks valmis saama kevadel

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väino Linde
Väino Linde Foto: Peeter Langovits

Põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde lubab, et tema komisjonis arutlusel olev erakondade rahastamist paremini kontrolliv eelnõu saab kokku sel kevadel.


Linde ütles Postimees.ee'le, et koalitsioonipoliitikud on eelnõud korduvalt arutamas käinud ning arutatud on erakondade rahastamise kontrolli tõhustamist valimistevahelisel perioodil ja kontrolli andmist erakondade üle näiteks vabariigi valimiskomisjonile või riigikontrollile.

Nii endine õiguskantsler Allar Jõks kui tema praegune ametivend Indrek Teder on kritiseerinud parteide rahastamise läbipaistmatust. 

Eile avalikuks tulnud Elmar Sepa pistisekahtluste kohta ütles Linde, et erinevad Eesti parteid on läbi aja kasutanud einevaid hämaraid võtteid oma rahastamiseks, aga tänapäeval peaksid nad olema seesmiselt selged mõistmaks, et pettus tuleb tavaliselt välja.

Kaitsepolitsei esitas eile kahtlustuse Tallinna linnavolikogu liikme Elmar Sepa suhtes, mille järgi kihutas Sepp praegu vahi all viibivat Tallinna abilinnapea nõunikku Ivo Parbust korduvalt SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali kasuks pistist võtma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles