Rabarock politseile peavalu ei valmistanud

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarock 2012.
Rabarock 2012. Foto: AFP / Scanpix

Nädalavahetusel Järvakandis toimunud festival Rabarock 2012 politseile peavalu ei valmistanud. Igapäevane elu maakonnas sujus politsei hinnangul rahulikult ja suuremate korrarikkumisteta.

Festivalikülalisi oli sellel aastal Rabarockil võrreldes eelnevaga oluliselt vähem, kuid õiguserikkumiste arv jäi samale tasemele. Kolme päeva jooksul registreeriti kokku 62 väärtegu, millest 53 moodustasid liiklusseaduse rikkumised.

Hea näitaja on see, et võrreldes möödunud aastaga oli alkoholi piirmäära ületanud sõidukijuhte poole vähem. Kokku tabas politsei 13 alkoholi piirmäära ületanud sõidukijuhti.

Ühe sõidukijuhi suhtes oli vaja algatada kriminaalasi, kuna temal tuvastati joobeseisund. Politsei hinnangul oli märgata sõidukijuhtide teadlikkuse paranemist ja tõsisemat suhtumist oma enesetunde hindamisel.

Sõidu alustamisel ei piirdutud ainult maanteeameti kampaania «Sõida kaine peaga» käigus testitud alkomeetri näiduga, vaid hinnati oma tervise seisundit laiemalt. Tulemused olid politsei hinnangul head.

Lisaks purjus juhtidele tabati veel kümme juhtimisõiguseta sõidukijuhti, seitse kiiruseületajat ja neli alkoholiseaduse rikkujat. Alustati kolm kriminaalmenetlust, millest üks oli valeandmete esitamine liiklusjärelevalvet teostanud politseiametnikule. Kainema toimetati kolm inimest ja üks alaealine oli tarvitanud alkoholi.

Mitu päeva kestnud politseioperatsioon on selleks korraks lõppenud. Rapla politseijaoskonna juhi Janno Ruusi sõnul täitis politsei oma eesmärgi - tagada turvaline nädalavahetus kõikidele muusikasõpradele. Tänan kõiki koostööpartnereid hea meeskonnatöö eest ning loomulikult festivalikülalisi mõistva suhtumise eest, lisas Ruus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles