Toll tabas mais üle 607 000 salasuitsu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolli poolt konfiskeeritud salasigaretid.
Tolli poolt konfiskeeritud salasigaretid. Foto: Maksu - ja Tolliamet

Tollitöötajad pidasid mais tehtud reidide ja kontrollide käigus kinni 607 011 sigaretti ja 146 liitrit kütust.

Mais viisid tollikontrolli üksused Eesti piiridel läbi 1398 kontrolli, millest 846 olid tulemuslikud, teatas maksu- ja tolliamet. Maanteedel oli kokku 677 kontrolli, mille ajal avastati 19 rikkumist.

Kontrolliti 15 kütusekäitlejat, nende seas ka tanklaid. Erinevaid tubaka- ja alkoholikäitlejaid kontrolliti kokku 52 korral, rikkumisi leiti 26 juhul.

Alkoholi peeti möödunud kuul kinni absoluutarvestuses 1134 liitrit. Keeldude ja piirangutega seotud juhtumeid oli 255. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati 82 ühikut.

Narkootilisi aineid peeti kinni 17 149 grammi. 18. mail avastati laevale suunduva reisija aluspükste ja sokkide seest ligi kilogramm marihuaanat.

Lisaks salakaubale tabati ka ohtlikke mänguasju, deklareerimata sularaha ning Venemaa ravimeid. 4. mail avastasid tolliametnikud Tallinnas kauba tollikontrollil 29 342 ühikut mänguasju, mis ei vastanud Euroopa Liidu direktiivide nõuetele. Maksu- ja tolliamet ning tarbijakaitseamet ei lubanud tooteid vabasse ringlusesse.

21. mail avastati Narva tollipunktis Eestisse saabunud jalakäija üleriiete alt 11 400 eurot deklareerimata sularaha. Jalakäija sõnul oli raha laenatud tema sugulaste käest auto ostmiseks.

11. mail toimus Tapa linna turul reid, mille käigus avastas toll 52 jaemüügipakendit erinevaid Venemaa päritoluga ravimeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles