Obama: väed lahkuvad Iraagist täielikult 2011. aasta lõpuks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA demokraadist president Barack Obama teatas täna, et lahinguoperatsioonid Iraagis lõppevad järgmise aasta sügiseks.


Obama tegi täna Põhja-Carolainas asuvas merejalaväebaasis avalduse, milles ta kinnitas, et 31. augustil 2010 lõppeb USA lahingumissioon Iraagis ning suurem osa vägesid lahkub, vahendas AFP.

2010. aasta järel jääb Iraaki ajutise sõjalise jõuna siiski veel 35 000 kuni 50 000 sõdurit, kes lahkuvad presidendi kinnitusel täielikult 2011. aasta lõpuks. Praegu teenib seal 142 000 ühendriiklast.

Obama teatas ka seda, et nimetab USA uueks suursaadikuks Iraagis veterandiplomaadi Christopher Hilli.

Samuti lubas ta alustada põhimõttelist ja püsivat suhtlust kõigi Lähis-Ida riikidega, teiste seas ka Süüria ja Iraaniga, mida seni on Washingtonis vaadeldud paariatena.

Valgest Majast kinnitati, et enne oma plaani avalikustamist helistas president ka Iraagi peaministrile Nuri al-Malikile, et viimane sellega kurssi viia.

Iraagi valitsusjuht teatas täna omakorda meediale, et riik on valmis USA vägede lahkumiseks ning suudab edaspidi ise oma julgeolekut tagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles