200 inimese ülekuulamine pole Varvara mõrvale lahendust toonud

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varvara Ivanova
Varvara Ivanova Foto: Erakogu

Narva koolitüdruku Varvara mõrva uuriv politsei on kolme kuuga üle kuulanud rohkem kui 200 inimest, ent väidetav seksuaalmõrvar on tabamata.



Tuhandetes töötundides mõõdetav uurimine pole uurijaid paraku sihile viinud. Seni. Eile möödus täpselt kolm kuud kogu Eestit vapustanud üheksa-aastase Varvara salapärasest kadumisest Narvas. Mõni päev hiljem leiti tüdruk tapetuna kohaliku jäähalli lähedalt tühermaalt.

Varvara surnukeha leidmiskohas ülima põhjalikkusega tööd teinud kriminalistikaekspertidel õnnestus toona saada küll arvatava tapja DNA, ent selle võrdlemine ekspertide andmepangas olevate DNA-profiilidega tulemusi ei andnud.

Nii tuli uurijail taas kasutada «põllul töötamise» taktikat.

Võimaliku kahtlusaluse leidmiseks käidi ümbruskonna koduuste taga ja küsiti inimestelt vabatahtlikke süljeproove DNA määramiseks.

«Ekspertiisiks esitatud võrdlusproovide arv on väga suur,» ütles uurimist juhtiv Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Anneli Pärt.

Ent seegi pole tulemust toonud. Vanemprokuröri sõnul on uurimisega seoses üle kuulatud rohkem kui 200 inimest, ent kahtlustatavana pole kedagi kinni peetud.

Üliraskete isikuvastaste kuritegude avastamisel on kurjategija tabamiseks kõige suurem tõenäosus esimese paari nädala jooksul, mil käib kõige aktiivsem menetlus.

Vanemprokurör Pärdi sõnul on selles kriminaalasjas käinud aktiivne menetlus siiski kõik kolm kuud.

«Selle juhtumiga tegeleb uurimisrühm, kes kaasab vastavalt vajadusele politseijõude,» ütles Pärt.

Uurijad on jõudnud kontrollida ka rohkem kui sadat inimestelt saadud vihjet. Paraku pole needki kurjategija tabamiseni viinud.

Üheksa-aastane Varvara jäi Narva linnas salapäraselt kadunuks 18. märtsil, kui ta pühapäeva õhtul koduhoovis sõpradega mängides üksinda jäi.

Varvara kadumise järel algas Narvas massiline otsing, mille tulemusena leidsid vabatahtlikud otsijad lapse alasti surnukeha 23. märtsil jäähalli naabrusesse jäävalt tühermaalt.

Uurijate kinnitusel oli tüdruku surnukeha sinna toodud vahetult enne leidmist, tõenäoliselt eelnenud ööl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles