ERR Kreekas: Syriza ei tulnud valimistele konkreetsete ettepanekutega

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Syriza toetajad Ateenas.
Syriza toetajad Ateenas. Foto: SCANPIX

End Euroopa Liidu kärpeplaanile vastandanud opositsioonipartei Syriza ei võitnud Kreeka parlamendivalimisi, kuna ei suutnud välja pakkuda konkreetseid samme, mida kavatseb teha, ütles Ateenas viibiv ERRi korrespondent Katrin Jüriso.

Katrin Jüriso rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et Ateenas on valimiste järel meeleolu kurb ning näha on kibestumust ja pettumust, kuigi valimistulemus ei olnud kellelegi üllatus, vahendas ERR Uudised.

«Kuigi valikutest tehti üks, mis viib Kreekat veidi kuristiku äärelt kaugemale, ei ole see siiski lõplik lahendus ja midagi head ei ole oodata, kuna kõik nüüd sõltub tegelikult välismaailmast - kas Euroopa juhtfiguurid on nõus mingisugusteks kompromissideks või ei,» lisas korrespondent.

Jüriso tõdes, et kreeklaste hirm euroalast väljajäämise pärast oli ilmselt suur ning seetõttu hääletati pigem erakonna poole, kelle valitsuse ajal on oodata uusi kärpeid, samas oli oma osa ka selles, et Syriza ei andnud konkreetseid lubadusi.

«Hirm euroalast lahkumise pärast oli väga suur, samas mängis rolli ka see, et Syriza, kes pakkus muid variante ja vastandas end väga selgelt päästeplaanile, millega kreeklased ei ole kuidagi nõus, ei tulnud välja väga konkreetsete ettepanekutega, see sai otsustavaks, miks valijad ei julgenud tema poolt hääletada, sest keegi lihtsalt ei teadnud, millised on selle tagajärjed, niisiis tuli naasta Uue Demokraatia juurde ja nüüd tuleb leppida nende samade valitsejatega, kes eelmistel valimistel said õppetunni kriisi tekitamise eest,» selgitas Jüriso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles