Kolmårdeni loomaaed keelas inimeste mineku huntide aedikusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmårdeni loomaaed keelas inimeste mineku huntide aedikusse
Kolmårdeni loomaaed keelas inimeste mineku huntide aedikusse Foto: SCANPIX

Rootsi Kolmårdeni loomaaia juhid langetasid pärast inimelu nõudnud õnnetusjuhtumit otsuse, et huntide aedikusse inimesed enam minna ei tohi.

Loomaaed plaanib seal olevad kaheksa hunti maha lasta, edastab Aftonbladet.

Eile hukkus selles loomaaias naissoost loomatalitaja, kes lähtus huntide hooldamisel ette nähtud reeglitest, kuid sellegi poolest loomad ründasid teda.

Rootsi hundiuurija Olof Liberg kritiseeris Kolmårdeni loomaaia reegleid.

«Juhtumi põhjustas asjaolu, et naisel lubati huntide aedikusse minna üksinda. Temaga juhtunu jõudis kaastöötajateni viivitusega,» lausus Liberg.

Huntide asjatundja sõnul peaks loomaaed olema võimeline selliseid juhtumeid ennetama.

Ta loodab, et see huntide rünnakust tingitud surm Kolmårdenis paneb teised Rootsi loomaaiad kehtestatud talitamisreegleid üle vaatama.

Kolmårdeni loomaaia esindajad selgitasid eile pressikonverentsil, et samasuguseid reegleid on kasutatud viimased 30 aastat ning varem ei ole nii ränka õnnetust ette tulnud.

«Naissoost loomaaiatöötaja oli raadiotelefoni teel kontaktis oma kolleegidega. Kui side katkes läksid kolleegid uurima, mis juhtus ning nad leidsid selle naise surnukeha,» selgitas Kolmårdeni töötaja Mats Höggren.

Höggreni kinnitusel kulus 20 – 30 minutit enne kui mõisteti, et hunte hooldama läinud naisega ei ole kõik korras.

Libergi sõnul võiks see naine praegu elus olla, kui temaga oleks kaasas olnud veel keegi, kes oleks ohuolukorra tekkides kohe abi kutsunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles