Iva: ma ei teadnud riigikogulaste Volvo-soodustustest

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva.
Kaia Iva. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Riigikogu Isamaa ja Res Publica fraktsiooni esimees Kaia Iva ütles, et sai oma Volvo sõiduauto küll soodushinnaga, aga polnud teadlik, et edasimüüja pakub allahindlust riigikogu liikmeks olemise eest.

Iva andis tellimuse uue Volvo sõiduauto ostuks sisse eelmise aasta lõpus ning see on Toyota Avensise kõrval teine perekonda soetatud auto.

Iva sõnul pole ta riigikogus ametis oldud viie aasta jooksul kuulnud, et Volvode edasimüüja Info-Auto riigikogulastele soodustusi teeks. Volvo kasuks otsustas ta abikaasaga konsulteerides ning hinna ja kvaliteedi suhet silmas pidades.

«Jaa, soodustus oli küll, aga ma ei oska öelda, kui palju. Volvo on üldse tuntud oma heade pakkumiste poolest ka oma kampaaniates,» põhjendas Iva valikut.

Hiljuti soetatud uute Volvodega liigub ringi umbes viiendik rahvasaadikutest. Iva pakkus, et teave Volvo soodustuste kohta pole riigikogule jõudnud ametlikult vaid levib saadikute vahel omavaheliste vestluste käigus. «Ma usun, et eks ta peabki suust suhu levima, sest ma olen viis aastat riigikogu liige olnud ja ei olnud sellest informatsioonist küll kuidagi kuulnud.»

Soodushinna kasutamist Iva ebaeetiliseks ei pidanud. «Kui küsida, kas riigikogu liikmel on võimalik vastu võtta seadusi, mis ühe või teise automüüja olukorda kergendaks, siis ma küll ei oska neid võimalusi näha. Täitevvõimus, kus keegi otsustab konkreetsete ostude üle, oleks olukord teistsugune.»

Tänane Päevaleht kirjutas, et Volvo edasimüüja Info-Auto pakub riigikogu liikmetele võimalust soetada Volvo kuni 10 000 eurot odavamalt - firma põhjenduste kohaselt soovivad nad, et nende autodega sõidaksid ühiskonnas silmapaistvad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles