Lenk: soodustuse saamine ei tee mind automüüja ees võlglaseks

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk.
Heimar Lenk. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Heimar Lenk ütles, et sai oma Volvo riigikogulase soodushinnaga, ega näe selles midagi taunimisväärset.

Kas väide, et olete oma Volvo saanud edasimüüjalt riigikogulase soodushinnaga, vastab tõele? Kui jah, siis kui palju Teile auto soetamisel soodustust pakuti?

Minule ei pakutud allahindlust ega räägitud soodustusest, vaid öeldi auto hind, mis mulle sobis.


Kas sooduspakkumised autode ostuks tehti riigikogule tervikuna või liikus vastav info riigikogulaste endi vahel?

Kellele sooduspakkumisi tehti, ma ei tea.

Kuidas suhtute taolisse soodustusse - kas tunnetate seda kui autofirma kingitust? Sellisel juhul, kas see kohustab riigikogu liiget automüüja suhtes millekski?

Elame meil kõrgelt kiidetud turumajanduses, kus ka meedia päevast-päeva korrutab, et turg määrab hinna. Eks nii tulebki suhtuda, et osta sealt, kus soodsam.

Mingit kingitust ma pole saanud, lihtsalt uurisin turu situatsiooni ja leidsin õige kvaliteedi ja hinna suhte. Minul pole mingeid kohustusi autofirma vastu. Otse vastupidi. Autofirma püüab autot hooldada nii hästi kui see on võimalik.

Küsiksin ka vastu: kas soodushinnaga ostetud ülikonna puhul peaks mul Baltika vastu kohustusi tekkima? Enamasti on mul olnud ka Postimees soodushinnaga tellitud, toimetus ikka ise helistanud ja pakkunud. Ei tunne küll kohustusi ajalehe vastu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles