Saar: sain Volvo paarkümmend protsenti odavamalt

Oliver Kund
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Teet Malsroos.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna peasekretäri ja riigikogu liikme Indrek Saare sõnul pole uudis, et parlamendi liikmetele pakuvad sõidukite ostul soodushindu kõik edasimüüjad.

«Mida rohkem on tegu avaliku elu tegelasega, seda rohkem püütakse selle kliendi nimel vaeva näha,» ütles Saar, kes koges seda sõiduki valimisel ka ise.

Saar tunnistas, et sai Volvo S60 ostul edasimüüjalt paarkümmend protsenti soodustust. Olenevalt lisavarustusest on auto hind tavaostjale 25 000-43 000 eurot.

«Tõesti, kui ma küsisin, et miks selline soodustus, siis öeldi, et neil on selline korporatiivne poliitika. Volvo pakubki riigikogu liikmetele ja kõrgematele riigiametnikele üle maailma soodsamat hinda,» ütles Saar, kelle sõnul panid teda automudelit eelistama siiski hoopis keskkonnasäästlikkus ja väike kütusekulu.

Saare sõnul ei ole soodushinnaga sõiduki soetamine ebaeetiline, sest ost on avalik ja nõuete kohaselt deklareeritud.

«Ma olen ka selle peale mõelnud ja ma ei kujuta ette, millisel moel oleks mul riigikogu liikmena, sõites Volvoga, võimalik teha Volvo müüja kasuks mingeid otsuseid,» ütles ta. «Ma ei näe mingit võimalust, et sellest tekiks täiendav korruptsioonioht. Sellest saaks rääkida siis, kui keegi saab kasutada auto, mida ta ei deklareeri.»

Saar juhtis tähelepanu, et soodsam sõiduk säästab ka riigi raha. «Mingi osa auto liisingumaksetest hüvitatakse ka riigikogu liikme kuluhüvitiste arvelt. Mida väiksem see makse on, seda väiksem on riigikogu kulupakk. Siis peaks olema nagu iga riigikogu liikme kohustus saada võimalikult madal hind,» nägi Saar soodushinnaga sõidukites positiivset.

Kui aga riigikogulaste tegevus riivab avalikkuse õiglustunnet, vajaks soodusautode küsimus laiemat arutelu. «Kui sellised asjad tekitavad küsimusi, siis ma ootan pikisilmi, et riigikogu juhatus võtaks initsiatiivi ja me saaksime edasi minna riigikogu liikmete eetikakoodeksiga. Me oleksime väga rõõmsad, kui selle saaks ära fikseerida, mida sel puhul teha ja kuidas käituda.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles