Tõmošenko jälgib murelikult uue keeleseaduse vastuvõtmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko
Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko Foto: SCANPIX

Vangi mõistetud Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko on sügavalt häiritud sellest, mis toimub riikliku keelepoliitika aluste seaduse ümber, teatas tema parteikaaslane.

«Ta palus edasi öelda ja väljendada nördimust selle üle, mis eelmisel nädalas meie fraktsioonis seoses nende sündmustega toimus,»ütles Tõmošenko erakonnakaaslane Sergei Sass täna, kui oli Tõmošenkot Harkivi vanglas külastanud.

Sassi sõnul kutsub Tõmošenko aatekaaslasi võitlust jätkama.

Ülemraada võttis 5. juunil esimesel lugemisel vastu keelepoliitika aluste seaduse, mille järgi oleks riigikeeleks jätkuvalt ukraina keel, ent laieneks oluliselt vähemusrahvaste keelte kasutusala regioonides, kus selle keele kõnelejad moodustavad vähemalt 10 protsenti elanikkonnast.

Opositsioon ei suutnud seaduse vastuvõtmist takistada. Eelnõu üle toimunud hääletuse järel nõuti Tõmošenko Bloki ja Batkivštsõna fraktsioonis Andri Kožemjakini fraktsioonijuhi ametist tagandamist, ent ta säilitas siiski oma koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles