Politsei pidas kinni Pussy Rioti toetajad

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punkansambel Pussy Riot jaanuaris Punase Moskvas väljaku lähistel.
Punkansambel Pussy Riot jaanuaris Punase Moskvas väljaku lähistel. Foto: SCANPIX

Moskva politsei pidas täna kinni vähemalt 12 veebruaris Moskva Lunastaja Kristuse kirikus skandaalse esinemise korraldanud Vene punkbändi Pussy Riot toetajat.

Umbes 200 inimest kogunes täna pealinnas Moskvas asuva kohtuhoone juurde, et nõuda kolme Pussy Rioti liikme vabastamist. Samal ajal toimus ka Vene Õigeusu Kiriku korraldatud vastumeeleavaldus, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Kohus peab otsustama, kas pikendada kolme punkbändiliikme - Jekaterina Samutsevitši, Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina pühapäeval lõppevat vahi all hoidmise tähtaega. Naistele on esitatud süüdistus huligaansuses ning neid võib süüdimõistmise korral oodata kuni seitsmeaastane vangistus. Millal kohus nende üle algab, pole aga teada.

Naistebändi liikmed ronisid 21. veebruaril Moskvas Lunastaja Kristuse kirikus altarile ning esitasid laulu, mida nad nimetasid punkpalvuseks ning milles kutsuti üles Neitsi Maarjat ajama president Vladimir Putin minema ning hakkama feministiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles