Riigikogulased eelistavad välisreisidele Eesti suve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrve rand Saaremaal.
Sõrve rand Saaremaal. Foto: Küllike Rooväli

Riigikogu liikmed plaanivad suvel vabad hetked peamiselt Eesti maakohtades veeta ega kavanda kaugeid välisreise.

Ajaleht Den za Dnjom küsis parlamendiliikmetelt lisaks nende suveplaanidele ka seda, kas nad usuvad, et suviselt soe ilm tänavu üldse Eestisse jõuab. Mitmed rahvasaadikud leidsid, et ilm suve nautimist ei sega ja rõhutasid, et ei soovigi väga kuuma suve.

«Mulle Eestimaa suved meeldivad ja nagu öeldakse, pole olemas head ega halba ilma, vaid on olemas lihtsalt vale riietus,» leidis Liisa Pakosta. Sama mõttetera tõi oma vastuses välja ka Inara Luigas, kes veedab suvel suure osa vabast ajast Setumaal, aga plaanib jõuda ka laulukooriga kahel korral Venemaale folklooriüritustele ning lastega Ahvenamaa reisile.

«Tänavusuvised Eestimaa ilmad mulle sobivad, liigne palavus ei meeldi,» märkis ka Lembit Kaljuvee, kes veedab suve Virumaal jalgrattatrenni tehes, paadiga merel ja järvel käies, kalastades ja autoroolis Eestit avastades.

Paul-Eerik Rummo lubas samuti terve suve Eestis veeta, öeldes, et siin on palju teha. «Mis ilmadesse puutub, siis sellele eriti ei mõtle – toime peab tulema igas olukorras ja igasuguses ilmas on midagi nautimisväärset,» tõdes ta.

Maripuu: parim paik puhkuseks on Eesti

Maret Maripuu leidis sarnaselt kolleegidele, et puhata on kõige parem kodumaal. «Mina loodan jätkuvalt, et suvi ka Eestimaale jõuab, sestap ei plaanigi ühtegi reisi, sest Eesti on parim paik, kus puhata. Kõik oma vabad hetked  plaanin veeta isakodus Muhus,» rääkis ta.

Liisa Pakosta sõnas, et on elus vaid korra välismaal puhanud ega plaani ka sel suvel piiri taha minna. «See oli küll väga tore, aga Eestis on ikka toredam,» ütles ta ja lisas, et loodab hoopis perega Eesti kuurortlinnadesse Pärnusse ja Haapsallu jõuda. «Töiselt poolelt loodetavasti õnnestub meil kultuurikomisjoniga planeeritud väljasõiduistung ka Narva ja Narva-Jõesuusse,» mainis Pakosta.

Ka Meelis Mälberg ütles, et jääb kodumaale. «Eestimaa suvi on küll lühike, aga väga kaunis aeg ja soovin seda oma kodus veeta. Kindlasti leian aega oma perega koos olemiseks ja puhkamiseks ning akude laadimiseks,» rääkis ta. Riigikogulane Tõnu Juul kirjeldas oma puhkuseplaane aga nii: «Eesti põhjamaine suvi on lühike ja kaunis. Mina midagi muud ei vaja!».

Kodumaale jääb ka riigikogu spiiker Ene Ergma, kes oma plaane ei täpsustanud, kuid märkis, et puhkab Pärnus. Lauri Laasi ja Margus Tsahkna avaldasid vaid seda, et veedavad suve Eestis, Aivar Sõerd aga täpsustas, et puhkab peamiselt Tallinnas ja Harjumaal.

Tarmo Tamm ütles, et ei näe mingit põhjust suvel soojale maale reisida. «Neid kohti, kuhu maailmas reisida, on väga palju, aga riigikogu liige ei tohiks pikaks ajaks kuhugi ära sõita. Kindlasti tulevad juuli- ja augustikuus väga ilusad ilmad ja saab kodumaal korralikult puhata,» vastas ta küsimusele, kuhu reisida sooviks.

Toobal sooviks 12. korda Poolat külastada, Hanson sõidab Gruusiasse

Priit Toobal märkis suveplaanidest rääkima hakates kohe, et seaduse järgi pole riigikogu liikmetele puhkust ette nähtud, kuid lisas, et loeb puhkuseks Viljandimaal maakodus pereringis olemist. Ühtegi hotellikohta ega piletit tal enda sõnul veel broneeritud pole, küll aga meeldiks rahvasaadikule reis Poola. «Mind on alati huvitanud Poola kultuur ja keel, niisiis oleksin väga rõõmus, kui tekiks võimalus seda riiki taaskord, siis juba 12. korda, külastada,» ütles Toobal.

Margus Hansonil seevastu on välismaale mineku plaanid kindlalt paigas: võidupühal sõidab ta Strasbourgi Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee istungijärgule ja augusti lõpus Gruusiasse valimiseelse olukorraga tutvuma. Lisaks külastab ta Soomes elavat ämma. «Seon oma suvised tegemised peaasjalikult Eestiga. Üritan leida töö (on ju enese harimine, erialase kirjanduse lugemine, inimestega kohtumine jne ka töö) ja puhkuse vahel optimaalse vahekorra,» ütles Hanson.

Gräzin naudib kultuuri, Lenk ja Vassiljev murravad tööd

Igor Gräzin sõnas, et veedab suve peamiselt Muhumaal. «Käin veidi autoga ringi igal pool, eeskätt oma valmisringkonnas, aga see kõik on ikkagi rohkem puhkus kui miskit muud. Üsna tihe on teatrite- ja kontsertide graafik, mida Eestimaal suvel nii palju on,» rääkis ta.

Viktor Vassiljevil pole pikemalt puhkamiseks aga üldse aega. «Mul on igal nädalal üks telesaade, üks raadiosaade ja kaks artiklit kirjutada, igasuguseid muid asju peale selle, nii et rohkem kui viis päeva korraga linnast ära olla ei saa,» ütles ta.

Ka Heimar Lenk märkis, et ametlikku puhkust riigikogu liikmetel ei ole ja tema suve täidab järgmiseks istungjärguks valmistumine. «Selleks tegelen laiemalt seadusandlusega. Kavatsen sügisel esitada seaduse projekti, mis tooks pensionifondid, mis praegu erafirmade kätes, riigi omandisse,» selgitas Lenk.

Kodumaalt kaugemale Lenk sel suvel ei reisi. «Põhiliselt püüan olla oma valimispiirkonnas Võru-, Valga- ja Põlvamaal. Kohalikud valimised on tulemas ja peab tegelema valimiskampaania ette valmistamisega,» rääkis ta. Riigikogulane lisas, et tahaks kindlasti ka looduses ja ujumas käia ning tegi esimese supluse juba enne lihavõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles