Tammsaare parki püstitati pagulastelk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulastelk Tallinnas Tammsaare pargis.
Pagulastelk Tallinnas Tammsaare pargis. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Tallinnas Tammsaare parki püstitati pagulaspäeva puhul pagulastelk, kus näidati temaatilist fotonäitust ning peeti loenguid, Eestis tähistati päeva esmakordselt.

Põgeniketelk oli identne nendega, mida abiorganisatsioonid kasutavad pagulaslaagrites üle maailma. Umbes 15-ruutmeetrine telk on mõeldud 4-5 liikmelise pere jaoks, kuid sageli on need kuni 10 inimese koduks.

Mõne aja eest Lõuna-Sudaanist naasnud ÜRO pagulaste ülemvoliniku ameti töötaja Juni Berglundi sõnul koosnes tema külastatud laager umbes 50 telgist. Sudaanist saabunud põgenikud pidid laagrisse jõudmiseks kõndima mitu nädalat, mille jooksul nad toitusid kättesaadud taimedest. Laagrisse jõudnud perele andis abiorganisatsioon telgi, vett ning kuivtoitu. See on kõrge kalorsusega, vitamiinirikas, kerge ja kuiv batoon, mis on tehtud nisujahust ja soja-ubadest ning meenutab maitselt halvaad ja maisikrõpse. Alatoidetud laste söötmiseks kasutatakse erilist toitvat pähklipastat. Neid toite pakuti ka Tammsaare pargi telgis.

Kella kaks alanud pagulaspäeva jooksul sagisid telgis ja selle ümbruses peamiselt korraldajad ja ajakirjanikud, linlaste suurt tungi märgata polnud. Telgis sai vaadata pagulaste elu tutvustavat fotonäitust, suhelda ekspertidega ning kuulata loenguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles