Reinsalu: Kaitseliidu liikmeskond peab kasvama

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Peeter Langovits

Kaitseminister Urmas Reinsalu ütles täna Kaitseliidu peastaapi külastades, et Kaitseliidu liikmeskonna kasvuga suureneb ka organisatsiooni roll Eesti riigikaitses.

Minister külastas täna Kaitseliidu peastaapi, kus kohtus liidu juhtkonnaga ning sai ülevaate organisatsiooni praegusest olukorrast ja tulevikuplaanidest.

«Praegu on Kaitseliidus, naiskodukaitses ning noorte kotkaste ja kodutütarde

organisatsioonides pea 22 000 inimest ning see arv peab kasvama ka edaspidi, kuna vaid nii saab Kaitseliit muutuda tõeliseks, tervet Eestit katvaks turvavaibaks,» ütles Reinsalu.

Kaitseministri hinnangul peab Kaitseliit arenema Eesti kodanikuühiskonna üheks liiderorganisatsiooniks, millel on lai kandepind ja suur avalikkuse toetus.

«Kui Kaitseliit kujuneb aktiivse kodaniku esimeseks valikuks vabatahtlikul panustamisel ühiskonna turvalisuse tagamisse, siis tugevneb seeläbi ka meie esmase kaitsevõime,» sõnas Reinsalu.

«Kaitseliit on pika ja väärika ajalooga organisatsioon, millel tulevik on ennekõike võimalikult suures liikmeskonnas ning tulemuslikus koostöös riigi struktuuride ning kodanikuühiskonna organisatsioonidega,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles