Egiptuse valimistulemuste väljakuulutamine lükkus edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemi Vennaskonna toetaja eile Kairos Tahriri väljakul meelt avaldamas.
Moslemi Vennaskonna toetaja eile Kairos Tahriri väljakul meelt avaldamas. Foto: SCANPIX

Egiptuse ametlikud valimistulemused hilinevad, teavitas eile riiklik uudisteagentuur MENA.

Agentuuri informatsiooni kohaselt kinnitasid valimiskomisjoni ametnikud, et tulemusi ei tehta määratud ajal teatavaks. Samas ei täpsustatud kaua neid veel oodata tuleb.

Hilinemise põhjuseks on mõlema kandidaadi esitatud kaebused. Moslemi Vennaskonna kandidaat Mohammed Mursi ja endine Egiptuse peaminister Ahmed Shafiq väidavad mõlemad, et võitsid nädalavahetusel toimunud presidendivalimised.

Algselt pidid ametlikud valimistulemused selguma täna.

Riigi pealinna Kairosse on Tahriri väljakule kogunenud protestima tuhandeid opositsiooni toetajaid. Nad avaldavad meelt nii valimistulemuste hilinemise kui ka relvajõudude ülemnõukogu (SCAF) vastu.

SCAF juhib Egiptust sellest ajast peale, kui riigi endine president Hosni Mubarak eelmisel aastal võimult kukutati. 84-aastane Mubarak viibib praegu  aga jätkuvalt kriitilises seisundis Kairo sõjaväehaiglas

Egiptuse sõjaväelised võimud lubasid esmaspäeval anda võimu valimiste võitjale üle 30. juuniks. Valimiste eel kehtestas relvajõudude ülemnõukogu aga riigis sisuliselt sõjaseisukorra, võttis parlamendi ja riigieelarve oma kontrolli alla ning andis endale vetoõiguse uue põhiseaduse üle, mille koostamiseks nimetab nõukogu ise ametisse komisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles