Tallinna liiklusinfo jõudis Google Mapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildilt on näha, et Narva maanteel on ummikud või aeglane liiklus, Pärnu maanteel aga kiire liiklus.
Pildilt on näha, et Narva maanteel on ummikud või aeglane liiklus, Pärnu maanteel aga kiire liiklus. Foto: Ekraanitõmmis

Eilsest saab Google Maps keskkonnas reaalajas näha Tallinna tänavate liikluskoormust, rakendus hoiatab liiklejaid eri värvidega ummikute eest ning soovitab kiiremaid teid.

Google Maps Traffic rakendus saab liiklejate telefonidest anonüümset infot nende liikumiskiiruste ja marsruutide kohta.

Selleks, et Google Maps liiklusinformatsiooni saaks, peab seadmes olema sisse lülitatud Google Maps, GPS ja andmeside. Sel juhul saab kasutaja ka reaalajas infot vastu.

Kui näiteks kusagil teelõigus suur hulk mobiilikasutajaid seisab või jõnksudes liigub, järeldab rakendus, et seal on ummik ning märgib teelõigu punaseks. Teed, kus mobiilsete seadmete signaalid näitavad kiiret liikumist, esitatakse rohelisega.

Rakendus salvestab varasemate päevade liiklusmustreid ning selle järgi ennustab neid edaspidiseks. Sellist liiklusinfo prognoosi saab valida nädalapäevade ja kellaaegade kaupa.

Funktsiooni saab kasutada kõikidel platvormidel, millel Google Mapsi rakendus töötab , seda nii nutitelefonides, tahvelarvutites kui ka internetibrauserites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles