Vormsi vald kingib koolilõpetajatele sülearvutid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormsi vallavanem Urmas Pau kinkis sülearvutid kahele põhikooli lõpetajale
Vormsi vallavanem Urmas Pau kinkis sülearvutid kahele põhikooli lõpetajale Foto: Vormsi vallavalitsus

Vormsi vald kinkis saare põhikoolilõpetajatele sülearvutid, et noored ei kaotaks sidet kodusaarega.

Vormsi vallavanema Urmas Pau ütles, et lõpetajatele arvuti kinkimine on saare ajaloos esmakordne, kuid ta loodab, et sellest saab aastaid kestev traditsioon.

Pau sõnul on valla kingitud sülearvuti lõpetajatele ühelt poolt töövahend, kuid väga oluline on selle roll ka sidevahendina. «Kui noored peavad nüüd haridustee jätkamiseks kodust ära minema, on neil arvuti vahendusel hea koduste ja kodusaarega ühendust pidada,» leidis vallavanem.

Vormsi põhikooli 9. klassi lõpetas tänavu kaks neidu – Hanna-Stiina Maripuu ja Liis Põder. Arvutid andis vallavanem tüdrukutele üle kooli lõpuaktusel.

Vormsi koolidirektori Meeme Veissoni sõnul tuli arvutikinkimine lõpetajatele kena üllatusena. Tema sõnul on Vormsi koolil olnud viimasel ajal kaks kestmajäämist väärivat algatust: kõigepealt see, et õpilased valmistavad endale põhikooli lõpuks rahvariidekomplekti ja see, et nad saavad lõpukingituseks sülearvuti.

Koolis õppis sel õppeaastal kokku 18 õpilast. Järgmisel aastal on lõpetamas üks õpilane ja 1. klassis alustab samuti üks õpilane.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles