Medvedev ootab Washingtonilt uusi ettepanekuid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev andmas intervjuud Hispaania meediale seoses peatse visiidiga sellesse kuningriiki.
Venemaa president Dmitri Medvedev andmas intervjuud Hispaania meediale seoses peatse visiidiga sellesse kuningriiki. Foto: Vene Föderatsiooni presidendi pressiteenistus / kremlin.ru

Venemaa ootab president Dmitri Medvedevi sõnul konkreetseid ettepanekuid USA uuelt riigipealt Barack Obamalt, et lahendada erimeelsused raketitõrje küsimustes.


Medvedev kurtis intervjuus Hispaania meediale, mis avaldati ka Kremli kodulehel, et USA eelmine administratsioon võttis selles küsimuses lihtsalt jäiga positsiooni: «me teeme seda, sest me otsustasime nii» ega soovinud teisi kuulata, vahendas Interfax.

«Ma loodan, et uus USA administratsioon käitub selles küsimuses loomingulisemal ja partnerlikumal moel,» ütles ta. «Me oleme juba saanud positiivseid signaale oma ameerika kolleegidelt. Ma ootan, et need signaalid muutuvad konkreetseteks ettepanekuteks.»

Medvedev avaldas ka lootust, et raketitõrje küsimust, mis tema arvates on Euroopale äärmiselt aktuaalne, saab arutada tema esimesel kohtumisel president Obamaga aprilli alguses Londonis toimuva G20 riikide kohtumise ajal, vahendas AFP.

Moskva reageeris erakordselt raevukalt USA eelmise presidendi George W. Bushi administratsiooni plaanidele paigutada uue raketikilbi komponendid muu hulgas ka Poola ja Tšehhi pinnale, sest see olevat otseseks ähvarduseks Venemaa vastu.

Hispaania meediale antud intervjuus hajutas Medvedev aga ka kahtlusi, et Venemaad võiks praegusest majanduskriisist tingituna oodata ees «dramaatilised» muutused. «Ma arvan, et seda ei ole võimalik väita, nagu suudaks toimunud muutused dramaatiliselt transformeerida olukorda riigis,» ütles ta.

Venemaa majanduslik olukord on praegu raskeim pärast 1998. aasta finantskriisi, mis analüütikute hinnangul esitab esimese tõsise väljakutse ka Medvedevi ja eelmise presidendi, praeguse peaministri Vladimi Putini võimuhaardele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles