President Ilves andis intervjuu CNNi mainekale ajakirjanikule

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilves andis eile õhtul intervjuu CNNi tuntud ajakirjaniku Fareed Zakariale, kes tundis huvi Eesti valikute vastu majanduskriisi ajal.

«Fareed Zakaria autorisaatesse CNNis salvestati intervjuu Toomas Hendrik Ilvesega 20. juuni õhtul. Intervjuu keskendus Eesti valikutele majanduskriisi ajal ja olukorrale euroalas,» kinnitas Postimehele presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert.

Intervjuu salvestati Tallinnas presidendi kantselei hoones ning põhistuudioga oli satelliidiühendus.

Pert ütles, et intervjuu on eetris tõenäoliselt pühapäeval.

Autorisaade «Fareed Zakaria GPS» on CNNis eetris pühapäeviti Eesti aja järgi kell 15 (GMT kell 12) ning kell 22.

Intervjuu tehti täpselt kaks nädalat pärast seda, kui president Toomas Hendrik Ilves asus oma Twitteri kontol sõnasõtta New York Timesi kolumnisti Paul Krugmaniga, kes juhtis oma artiklis tähelepanu sellele, et Eestis pole erilist majanduslikku tervenemist olnud. Ilvese teravad vastulaused Krugmanile pälvisid tähelepanu ka välisajakirjanduses ning tõstatasid Eesti ajakirjanduses arutelu teemal, kas kärpimine oli kriisi ajal Eestile ainuõige või oleks meile sobinud ka mõned teised majanduspoliitilised valikud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles